Digitale oplossingen

Cloud-technologie
die jouw business
ten goede komt.

Wij geven gericht advies en realiseren gepaste formules op IT-vlak. Technologie op maat van jouw onderneming.

IaaS, Paas
of toch SaaS?

Als klant kan je een bepaald niveau aan service verwachten. Het grote onderscheid zit hem in de omvang van de services.

As-a-Service

De digitale transformatie zorgt ervoor dat steeds meer organisaties de voordelen van het verplaatsen van gegevens en services naar de cloud ervaren en ervoor kiezen om naar de cloud te migreren.

IaaS
(Infrastructure as a Service)

Als uw organisatie een eigen omgeving heeft, maar u wil om welke reden dan ook de fysieke laag (Servers, Datacenter, Airco, Elektriciteit, Serverruimte) niet zelf voorzien, dan spreken we van IaaS. Bij Infrastructure as a service blijft u het beheer (deels) zelf doen en bent u verantwoordelijk voor de invulling van de applicatieve kant van uw omgeving.

De serviceprovider die u het IaaS-platform aanbiedt, biedt u garanties qua uptime, veelal d.m.v. een SLA. Dit is een “service level agreement”-document. De SLA omschrijft de mate waarin u service mag verwachten van uw leverancier.
Verder hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervangen of toevoegen van harde schijven, vernieuwen van hardware, configureren van servers en dergelijke. Geregeld wordt naar IaaS verwezen als een “unmanaged” omgeving omdat de serviceprovider de voorzieningen garandeert, maar geen managed services aanbiedt bovenop de hardware.

SaaS
(Software as a Service)

De meest gebruikte vorm van Cloud is SaaS. Hierbij wordt een volledig afgewerkt softwarepakket aangeboden in de Cloud. SaaS beantwoordt meestal in softwarevorm aan de noden van een eindgebruiker. Die laatste hoeft zich niet bezig te houden met enige vorm van technische kennis en krijgt een gefinaliseerde software voorgeschoteld die zijn dagdagelijkse taken vereenvoudigt of helpt uitvoeren.

PaaS
(Platform as a Service)

Met PaaS zal de serviceprovider meer verantwoordelijkheid op zich nemen. Hij voorziet niet enkel de IaaS-laag, maar zal ook het besturingssysteem (Windows, Linux) en eventueel middleware (b.v. IIS, .NET, Apache, Mysql...) en back-up aanbieden in een servicemodel. Databaseservers, webservers, domeincontrollers (deze regelen het gebruikersbeheer binnen Windows-domeinen) en dergelijke worden professioneel geprepareerd en volgens de best practice geconfigureerd en doorlopend ondersteund en up-to-date gehouden.

De serviceprovider die u het IaaS-platform aanbiedt, biedt u garanties qua uptime, veelal d.m.v. een SLA. Dit is een “service level agreement”-document. De SLA omschrijft de mate waarin u service mag verwachten van uw leverancier. Verder hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervangen of toevoegen van harde schijven, vernieuwen van hardware, configureren van servers en dergelijke. Geregeld wordt naar IaaS verwezen als een “unmanaged” omgeving omdat de serviceprovider de voorzieningen garandeert, maar geen managed services aanbiedt bovenop de hardware.

Onze Partners

Kwaliteitsvolle merken ondersteunen betrouwbare oplossingen.

Microsoft 365

Microsoft 365 is een verzameling van internetdiensten, bedoeld voor bedrijven, thuisgebruik en het onderwijs. Deze internetdiensten worden deels aangeboden als online diensten, deels als applicaties op desktop-pc, tablet en telefoon en als combinatie van beide. De applicaties op desktop en pc zijn met het kantoorpakket Microsoft Office te vergelijken, met het verschil dat men via Microsoft 365 altijd de beschikking heeft over de meest recente versie. De gebruiker, een abonnementhouder, heeft bijvoorbeeld toegang tot Word, Excel en Outlook.

Microsoft Azure

Microsoft Azure Platform is een cloudcomputingplatform van Microsoft waarmee een aantal internetdiensten aangeboden kan worden via het internet of binnen de omgeving van het eigen bedrijf.

Cisco

Veel oudere IP-telefoonmodellen kunnen de beveiligings- en nalevingsnormen niet bijhouden. De nieuwste Cisco IP-telefoons verminderen echter de risico’s op het gebied van naleving van regelgeving en bieden de nieuwste technologie met de mogelijkheid om op locatie of in de cloud te zijn.

AWS

Microsoft Azure Platform is een cloudcomputingplatform van Microsoft waarmee een aantal internetdiensten aangeboden kan worden via het internet of binnen de omgeving van het eigen bedrijf.

AXS Guard

AXS Guard is een compleet & schaalbaar cyberbeveiligingsplatform, geschikt voor elke onderneming of organisatie, groot of klein.
AXS Guard biedt jouw bedrijf één platform waarmee je je netwerk, gegevens en applicaties vrijwaart. 

3CX

3CX is een software telefooncentrale met alle mogelijke opties standaard aan boord. Geen nood dus om extra ‘opties’ te kiezen.Je kan deze VoIP telefooncentrale zowel lokaal als in de cloud laten daaien. Aan jou de keuze.

Proximus

Proximus biedt de beste netwerkkwaliteit en een uitgebreide gsm-dekking in België. Geniet 7 dagen op 7 van een kwalitatieve dienstverlening!

Telenet

Bij Telenet voorzien ze het beste internet. Supersnel, overal en veilig. Bellen, surfen en tv-kijken. Bekijk hier ons aanbod en bestel eenvoudig online. Het strafste netwerk. Slimste Wifi Systeem. Steeds helemaal mee. Supersnel/Stabiel surfen. Ultrasnel Internet.

UC experts

UC Experts is een Belgische verdeler voor al uw noden op het vlak van telecommunicatie. Wij leveren hardware voor uw VoIP- of Unified Communications-platform, evenals SIP-trunking. Ons productaanbod omvat headsets, intercoms, telefoontoestellen, gateways en meer. Omdat we een Platinum 3CX-distributeur zijn, is UC Experts het juiste adres om uw 3CX-licentie te krijgen. Dit staat gelijk aan een betere gesprekskwaliteit tegen lagere kosten.

DSTNY

Microsoft Azure Platform is een cloudcomputingplatform van Microsoft waarmee een aantal internetdiensten aangeboden kan worden via het internet of binnen de omgeving van het eigen bedrijf.